Screendoeken

Screendoeken

Screens op maat

Screendoeken worden meestal gemaakt uit een doek zonder naden. Van de meeste kleuren is doek te bestellen in verschillende breedtes. U vindt de breedtes in het keuzemenu in de productomschrijving.

Zelf screens naaien.

Over het algemeen is het goedkoper om screendoeken kant en klaar te bestellen. Op los doek per meter wordt een zeer hoge toeslag berekend door de leverancier. Het naaien van screendoeken wordt door de leverancier afgeraden.
Bij het kant en klaar doek worden de zijkanten afgewerkt en is onder en boven een zoom waar de pees doorheen geschoven kan worden.

Prijsindicatie: de meeste VU-Screen doeken kosten per m² € 52.- U betaalt de werkelijk afgenomen m² en niet voor de stukken die overblijven.

Een kant en klaar screendoek van:
150 cm hoog x 60 cm breed kost € 56.15 (< dan 3m² heeft een toeslag van 20%)
250 cm hoog en 300 cm breed kost € 390.-

Voor een offerte graag hoogte x breedte doorgeven. Hiervoor kunt u het oude doek opmeten. U hoeft de zomen niet te berekenen.
Wilt u een doek met rondom een zoom waarin zeilringen geslagen worden of tourniquets? Dat kan ook. (Zomen en ingeslagen ringen hebben een meerprijs.) Dit graag bij uw aanvraag doorgeven.

Een screen is een vlakhangende zonwering. Screens werken ongeveer hetzelfde als een rolluik. Het doek glijdt tussen de twee geleiders naar beneden.

Screens voorkomen grote temperatuur-stijgingen en hinderlijke schitteringen bij sterke lichtinval. Dat zijn voordelen die toepassing van screens in woonhuizen steeds populairder maken. Kiezen voor screens is enerzijds een kwestie van smaak anderzijds een prima oplossing met een moderne effectieve zonwering.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering en het meest effectief. Ze houden het zonlicht tegen en de warmte buiten. Screens gemonteerd op huis. Binnen is het dus altijd aangenaam koel en heerst de schaduw. Door toepassing van glasvezeldoek wordt warmte en zonlicht tot 88% gereflecteerd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Door de verticale montage is het ook bijzonder effectief bij een laagstaande zon, bovendien blijft een vrije doorloop langs uw raam mogelijk.

Het transparante screendoek belemmert de inkijk naar binnen, maar het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van gekozen kleur en situatie, behouden. Bij donkere kleuren kunt u beter naar buiten kijken dan door lichte. Het is ook rustiger.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.