Siernagels (340)

Siernagels (340)

Siernagels, Meubelnagels, Siernagelstrips

Om een meubel mooi af te werken en/of om spijkertjes of nietjes te verbergen kunnen siernagels worden gebruikt.

Meubelnagels zijn er in een groot aantal kleuren en maten. Zo zijn er de standaard kleuren als: Brons doorgeschuurd, ook wel bronce renaissance genoemd. Dit zijn bruine nagels met een goudkleurig oogje. Deze werden op antieke meubels meestal toegepast en worden ook nu nog enorm veel gebruikt. Goudkleurige en nikkelen siernagels zijn ook niet meer weg te denken uit het assortiment en wat te denken van Oud Goud Gevlekt. Deze nagels zijn er zelfs in een aantal kleurvariaties in licht, normaal (standaard) donker en roodachtig.

We hebben ook speciale siernagels zoals met een bloemetje, gevlochten, 4-kant, conisch, ster en ook beschilderde. Al deze meubelnagels vindt u hieronder per soort/ kleur.

NIEUW, gladde meubelnagels in Verzinkt & Koper.

TER INFO: De meeste siernagels zijn bol (links op de foto). Enkele zijn in een vlakke uitvoering. Deze herkent u in de webshop aan deze foto. 

De vlakke siernagels zijn geen standaard producten, maar kunnen wel in veel maten en kleuren worden besteld. Verkoop gaat dan per volle verpakking van 250, 500 of 1000 stuks. Dit aantal hangt af van de maat. Heeft u interesse, dan kunt u contact met ons opnemen, het liefst via mail. Levertijd over het algemeen 1 week.

Hierboven vindt u verder nog een uitgebreide keuze in andere kleuren, zodat u een ruime keus heeft om een goede kleur siernagels bij uw meubel te vinden. Indien u een meubelstof uit ons aanbod heeft gekocht, kunnen we u ook adviseren welke siernagel het mooist uitkomt op de stof. Hierbij is het ook van belang, dat u aangeeft welke stijl het meubel heeft (of uw interieur) en welke kleur het hout heeft. Evt. maken we een foto en mailen we u deze toe, zodat u dit zelf ook even kunt bekijken of u de combinatie van de meubelnagels met de meubelstof mooi vindt.

Naast de gewone meubelnagels zijn er ook nog een siernagels te koop met een motiefje zoals bloemen, vlechtwerk, honingraat e.d. Ook deze decoratieve nagels zijn soms in enkel kleuren verkrijgbaar.
De collectie is door de jaren heen steeds groter geworden en er komen nog steeds nieuwe modellen bij.

De in onze webshop aangeboden siernagels zijn in principe allemaal ruim op voorraad en kunnen direct na ontvangst van de betaling worden verstuurd.

Siernagels bevestigen:

Dat is niet iets wat zomaar gaat. Hiervoor is wel een beetje handigheid en wat oefening nodig. Losse nagels moeten in een rechte lijn bevestigd worden en ook op een regelmatige afstand van elkaar. Om dit wat eenvoudiger te maken en ook om sneller te kunnen werken worden siernagelstrips gebruikt. Binnenkort zullen we hier een intructiefilmpje plaatsen zodat u kunt zien hoe dit gaat.

De siernagelstrips zijn 1 meter lang. Na 4 nagels (bij 9.6 mm) wordt een losse nagel ingeslagen. Hierdoor kunt u snel werken en worden de siernagels gelijkmatig aangebracht. De bijbehorende nagels worden in de verpakking mee geleverd.
Verkrijgbaar in kopdoorsnede 9.5 en 16 mm.
Extra siernagels voor de hoekjes en ter aanvulling, kunnen los worden bij besteld.

Naast dit uitgebreide aanbod aan meubelnagels zijn er voor de professionele stoffeerder ook nog siernagels op rolletjes te koop die met een siernagel tackermachine bevestigd kunnen worden.